Rezultate excelente la Chimcomplex

Ultima Adunare Generala a Actionarilor (AGA) de la Chimcomplex SA Borzesti a aprobat situatiile financiare ale societatii pe anul 2017, raportul de gestiune al Consiliului de Administratie (CA) pentru exercitiul financiar al anului 2017, raportul auditorului financiar si alte documente referitoare la anul trecut, precum si Programul de investitii si Bugetul de Venituri si Cheltuieli pentru 2018. Din documentele intocmite pentru anul 2017, reiese ca societatea din Onesti a avut rezultate de exceptie, acestea fiind reflectate in aproape toti indicatorii importanti, care au inregistrat cresteri substantiale, atat fata de anul precedent, cat si fata de anii anteriori. Astfel, cifra de afaceri a ajuns la 242,5 milioane de lei (fata de 184,1 milioane in 2016), in crestere cu 32 %, veniturile totale au crescut la 261,5 milioane de lei (de la 188,7 milioane in 2016), in crestere cu 39 %, iar profitul brut a avut o crestere si mai spectaculoasa, de 293 %, de la 9,2 milioane de lei in 2016, la 36,1 milioane de lei in 2017 (361 miliarde de lei vechi). In imaginea de mai jos se poate vedea evolutia principalilor indicatori pe ultimii 4 ani. Au crescut veniturile din exploatare si productia vanduta, iar vanzarile au crescut atat pe piata externa (cu 37 % mai mult decat in 2016), cat si pe piata interna (cu 26 % mai mult decat in 2016).

PUBLICITATE. Complex Balnear Magura din Targu Ocna. Informatii pe site-ul https://hotelmagura.ro/ si pe pagina Facebook https://www.facebook.com/pages/Hotel-M%C4%83gura/290617227660020

Investitiile si eficienta energetica, elemente cheie in strategia Chimcomplex

Conform directorului general Dumitru Coman, rezultatele bune din 2017 se datoreaza si investitiilor facute in ultimii 5 ani, mai ales celor care au crescut eficienta energetica. “Chimcomplex a obtinut in 2017 rezultatele generate de munca si investitiile din ultimii ani, mai ales din ultimii 5 ani, iar eficientizarea energetica si instalatia de electroliza au atins rezultate de exceptie in 2017 – ne-a declarat directorul general de la Chimcomplex. Pe asta se si bazeaza strategia Chimcomplex: investitiile tehnologice si in utilitati, orientate spre eficienta energetica si randamente ridicate de productie. Efectele acestor investitii au permis imbunatatirea rezultatelor in anul 2017, cifra de afaceri si profit mai mari, precum si o semnificativa reducere a costurilor ca urmare a investitiilor in eficienta”. In 2017, Chimcomplex a efectuat investitii in valoare pe aproximativ 2,5 milioane de euro, iar pentru 2018 sunt preconizate investitii si mai mari, de circa 138,9 milioane de euro, motiv pentru care previziunile pentru acest an sunt la fel de bune ca si cele din 2017, mai ales ca societatea a achizitionat si pachete semnificative de actiuni la Oltchim Ramnicu Valcea, in valoare de 127 milioane de euro. “Chimcomplex are, in momentul de fata, o orientare de a continua dezvoltarea si investitiile in eficienta, in primul rand, si de a integra platforma de la Oltchim in cadrul unui Chimcomplex mai mare – ne-a mai declarat Dumitru Coman, directorul general de la Chimcomplex. Incercam sa aducem o parte din industria chimica romaneasca la un nivel de o inalta performanta tehnologica, realizata de specialisti romani, pentru romani si Romania”. SC Chimcomplex SA Borzesti face parte din grupul SCR, patronat de Stefan Vuza, si are ca actionari firma A2 Impex SRL (87 % din actiuni), Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (12,3 %), persoane juridice (0,2 %) si persoane fizice (0,5 %). La combinatul chimic din Onesti se realizeaza in special produce clorosodice, cum ar fi soda caustica si clorul lichid (veniturile din vanzarile acestor produse reprezinta 77 % din totalul cifrei de afaceri), cloruri anorganice, cum ar fi clorura ferica si clorura de calciu (11 % din cifra de afaceri), precum si alchilamine (6 %) si solventi organici (5 %). Pietele principale de desfacere sunt in Romania (43 %), Uniunea Europeana (30 %), Orientul Mijlociu (23 %) si alte regiuni (4 %).

Florin TANASE

PUBLICITATE: Trottoir Grill Onesti (b-dul Republicii nr. 64, aproape de giratoriul din zona garii, tel. 0234 318 072)

3 gânduri despre „Rezultate excelente la Chimcomplex

  1. Pingback: Rezultate excelente la Chimcomplex – Presa libera

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s