Teapa cu angajarile la fabrica de ciocolata din Suedia

Pe platformele de job-uri din Romania au aparut, in ultima perioada, zeci si sute de anunturi pentru angajari de personal la fabrici si depozite de ciocolata din Germania, Belgia, Suedia, Elvetia, Anglia, Franta si alte tari. Unul dintre aceste anunturi era pentru o fabrica din Suedia, iar conditiile erau foarte bune: salariu de minim 1900 de euro, net, cazarea si doua mese asigurate de angajator, plus alte beneficii, insa cei care au incercat sa obtina un loc de munca acolo au fost pacaliti. Persoana care a postat anuntul, pe platforme de job-uri cum ar fi lajumatate.ro sau ro.jooble.org, s-a prezentat sub numele de Zaharia Ionut, “persoana fizica”, si a indicat pentru contact un numar de telefon din Ungaria, 0036 308 955 221.

Imaginea de pe site-ul lajumatate.ro care a insotit anuntul pentru Suedia

Cei care au sunat la acel numar au fost rugati sa trimita copii dupa cartea de identitate si certificatul de nastere, pe adresa de email popliviu219@yahoo.com. Totodata, oamenii au fost instruiti sa trimita prin Western Union suma de 55 de euro catre numitul Arpad Szombati, cetatean maghiar, care a fost prezentat drept administratorul firmei de transport din Romania in Ungaria. Suma, ce se ridica la 64 de euro, cu tot cu taxele de trimitere, a fost pretinsa pentru rezervarea biletelor de transport cu autocarul pana la Budapesta, de unde ar fi fost luat un avion pana la Stockholm, iar plecarea urma sa se faca din Bacau, astazi, 22 mai. Sambata, pe 19 mai, Zaharia Ionut ar fi trebuit sa vina in tara si, dupa spusele lui, sa organizeze grupul pentru plecarea din Bacau catre Budapesta, sens in care el urma sa-i contacteze pe toti cei care au platit 55 de euro pentru transport. Insa nimeni nu a mai fost contactat de Zaharia Ionut, si nici el nu a mai fost de gasit la telefon, unde raspunde un robot in limba maghiara, iar anunturile postate de el au disparut de pe Net.

Pot fi prinsi

La organele de politie au inceput deja sa fie depuse plangeri, infractiunea comisa fiind, deocamdata, cea de inselaciune, insa cazul ar putea intra in competenta structurilor de combatere a criminalitatii organizate, daca se dovedeste ca este vorba de o grupare mai ampla, care actioneaza la nivelul intregii tari, in functie si de numarul celor inselati si care depun plangere. Desi suma pare mica la nivelul unei singure persoane, prejudiciul s-ar putea ridica la cateva sute de mii de euro, in cazul in care numarul celor pacaliti s-ar ridica la cateva mii de oameni. Chiar cel care s-a prezentat drept Zaharia Ionut a precizat, in cadrul uneia dintre discutiile telefonice, ca a primit peste 300 de apeluri in numai cateva ore de la publicarea anuntului, deci numai in judetul Bacau, de unde ar fi trebuit sa se faca plecarea, ar putea sa existe peste o mie de oameni inselati, iar la acestia se adauga si alte persoane, din alte judete. Politistii ii sfatuiesc pe toti cei pacaliti sa depuna de urgenta plangeri, de preferat direct la inspectoratele judetene de politie, pentru ca centralizarea datelor sa fie cat mai rapida.

Cateva dintre anunturile pentru locuri de munca in fabricile de ciocolata

Cei inselati prin intermediul unor astfel de anunturi pot transmite informatiile si la Presa Onestilor, ca si comentarii la acest articol sau la adresa de email florinel1964@yahoo.com ori la numarul de telefon 0747 400 654. Politistii spun ca, daca exista un numar suficient de plangeri, sansele ca infractorii sa fie prinsi sunt destul de mari, avand in vedere ca persoana care a ridicat banii trimisi prin Western Union, respectiv Arpad Szombati, este o persoana reala, nu fictiva, ce detine o carte de identitate valabila, chiar daca e din Ungaria, iar numarul de telefon si adresa de email ar putea si ele sa fie asociate cu persoane reale, care sa fie depistate si trase la raspundere.

Florin TANASE

7 gânduri despre „Teapa cu angajarile la fabrica de ciocolata din Suedia

 1. Pingback: Teapa cu angajarile la fabrica de ciocolata din Suedia – Presa libera

 2. Atentie si cu TEPARII din SIBIU…O anume Camelia are anunturi precum ca are nevoie de oamenipt.diverse fabrici din Suedia ,Danemarca si Norvegia.Te cheama la Sibiu sa semnezi un contract ,iti cere 640 lei dupa care iti zice ca nu sti limba engleza si iti da bloke la tel .Numele firmei este S.C.FOCUS INVEST RECRUITMENT S.R.L……….niste tepari ordinari ,iar numarul de tel .al asa zisei Camelia este 0767150015.

  Apreciază

  • Foarte multe anunturi pe olx ,munca in strainatate.Foarte multe pe Arad si Sibiu.De curiozitate am sunat si eu sa vad despre ce este vorba.O doamna,domnisoara a prezentat oferta.Era vorba de depozit detergenti cu salarizare de la 2100 euro in mana lunar.Conditii la nivel occidental.Cazare gratuita,2 mese pe zi gratuite,ore suplimentare platite dublu etc,etc,etc.M-am mirat si am zis ca fiind Germania,fiind occident,alte conditii.Mi s-a spus ca trebuie platit 640 lei parca pentru dosar,acte ,traduceri si alte abureli.Am ramas de acord sa merg acolo cu banii si actele care sunt de folosinta la dosar.Inainte insa de a face deplasarea,ca sa fiu mai sigur,am dat o cautare pe google cu titlul-tepe munca strainatate Arad si Sibiu.Cum spunea Andreia Marin,SURPRIZE,SURPRIZE.Niste tepari ordinari care la un moment dat numai pe Arad,in cateva luni aveau tepuiti 3700 romani care nu au plecat la munca.In era informatizarii,cand internetul ocupa un loc important in viata noastra cautati informatii despre cei care dau anunturi.Asa,din fata monitorului fara sa pierdeti timp si bani puteti afla adevarul.Cea mai sigura treaba este daca aveti un cunoscut plecat la munca in germania si nu numai,care va poate ajuta cu munca.In rest ce sa va spun,atentie la smecheri.Ei traiesc si se dezvolta pe naivitatea si increderea noastra.

   Apreciază

 3. Organele statului au datoria sa verifice anunturile de pe internet si sa-i prinda pe infractori ,organele statutului nu verifica pt ca eu insisi sunt infractori ,cu stima ,Eu

  Apreciază

 4. Buna ziua Vreau sa va spun povestea mea

  Ma numesc Ionut si am ajuns in Sibiu de la Galati . Un drum lung si anevoios . Am vb la telefon cu o doamna draguta pt un loc de munca in Elvetia si sa raspuns ca au locuri laa depozit Am fost incantat de oferta facuta si am acceptat sa vin la Sibiu Am cerut adresa unde sa ajung STRADA CAMPULUI NR 2 dar lumele firmei nu lam inteles mentionand ca nu il stie bine fiind o fata noua
  Am ajuns aici cum am stabilit Am avut banii sa le platesc permisul de munca spunand ca ei il fac numai ca inainte sa semnez contractul am cautat pe net daca firma asta exista Mi.au creat suspiciuni doamna care ma asteptat si un domn badigard Era grabita imi cere banii inainte iar badigardul era numai langa mine
  Am spus ca ies afara sa ma gandesc Am verificat la ITM si acolo nu exista nici o firma care sa trimita la munca
  Oamenii sunt bine paziti Au camere afara si nu deschid usa la nimeni doar daca ii suni
  Ca sa intelegeti este o mare TEAPA si un drum facut degeaba Bani pe motorina aruncati in vant
  SA VA FIE RUSINE
  Am postat anunturile lor si sunati pt a va convinge
  O zi frumoasa

  ………………………………………………………………………….
  Angajam muncitori si sofer cat.B in depozit Elvetia
  Descriere

  Se angajeaza muncitori necalificati si soferi Cat. B intr-un depozit de produse de natura vegana situat in orasul Lugano din Elvetia. Munca muncitorilor va consta din activitari de supraveghere la banda, sortt produse, ambalare si etichetarea acestoria in vederea transportului. Soferii vor transporta produsele catre magazinele de specialitate, supermarketuri etc.

  Beneficii:

  * Soferii vor fi dotati cu GPS in limba romana si vor avea un salariu net de 3500 EURO, diurna, si cazare gratuita. Se va lucra 8 ore pe zi timp de 5 ile pe saptamana, orele suplimentare vor fi platite extra, orele din weekend (daca va fi nevoie) vor fi platite dublu.

  *Muncitorii vor beneficia de cazare, masa si transport (dus-intors la munca) gratuite, orele extra la fel vor fi platite si cele din weekend – dublu.

  Pentru mai multe informatii ma puteti apela la nr de tel 0744450924 de luni pana vineri intre orele 9 si 17
  …………………………………………………………………………

  Se angajeaza muncitori necalificati pentru fabrica de cafea in Norwich. Drumul cafelei de la boabe pana la produsul finit implica mai multe etape (prajire, macinare, ambalare)
  Se ofera :
  -Program 8 ore pe zi de luni pana vineri
  -Salariu 1800 – 2000 LIRE in dependenta de performante
  -Cazare si masa gratuita
  -Transport inclus de la cazare la munca si inapoi
  -Ore suplimentare platite extra si dublu in weekend
  -Nu este obligatorie cunoasterea limbii
  Pentru mai multe informatii sunati la numarul de tel 0744450924 de luni pana vineri intre orele 9 -17.
  ………………………………………………………………………………

  Angajam muncitori necalificati pentru depozit produse de

  natura vegana si sofer categoria B pentru distributie

  productie. La depozit se lucreaza in etichetat, ambalat, sortat

  produse, adica la banda. Munca se desfasoara in Lugano,

  Elvetia.

  Se ofera:

  *Salariu 3500 EURO sofer (GPS limba romana+ diurna+cazare

  inclusa)

  *Salariu 3000 EURO pentru muncitori in depozit (transport +

  masa + cazare inclusa)

  *Program de 8 ore de luni pana vineri

  *Orele suplimentare se platesc extra si in weekend se platesc

  dublu

  *Nu este necesara cunoasterea limbii

  Pentru mai multe detalii sunati la nr de tel 0744450924 de

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Angajator de prestigiu din Elvetia cauta muncitori calificati si necalificati pentru fabrica de jeleuri de diferite sortimente, operator banda pentru munca in fabrica, ambalare, etichetare etc.Se pleaca cu contract de munca direct cu angajatorul, beneficiati de asigurare medicala, alocatie copii minori.
  Avantaje:
  cazare +o masa /zi gratuite asigurate de firma
  contract de munca incheiat direct cu angajatorul strain pe perioada nedeterminata
  salariul de 2400 euro/luna net
  dreptul de concediu anual
  loc de munca la angajator Serios si Verificat
  Cerinte
  -seriozitate maxima, Varsta 18-59 de ani:
  Pentru mai multe detalii va rogam sa ne contactati la nr de tel 752987297 de L-S intre orele 9-19.
  ………………………………………………………

  Apreciază

 5. SMART RECRUTING SIB SRL
  Este o firma fantoma din Sibiu care dau Tepe cu locuri de munca in Elvetia Îți iau banii pt permis și după nu mai pleci
  Ii găsiți pe strada Câmpului la nr 2
  Eu am fost țepuit de ei și nu recomand
  Rusineeeee de tepari

  Apreciază

 6. Buna ziua Vreau sa va spun povestea mea

  Ma numesc Ionut si am ajuns in Sibiu de la Galati . Un drum lung si anevoios . Am vb la telefon cu o doamna draguta pt un loc de munca in Elvetia si sa raspuns ca au locuri laa depozit Am fost incantat de oferta facuta si am acceptat sa vin la Sibiu Am cerut adresa unde sa ajung STRADA CAMPULUI NR 2 dar lumele firmei nu lam inteles mentionand ca nu il stie bine fiind o fata noua
  Am ajuns aici cum am stabilit Am avut banii sa le platesc permisul de munca spunand ca ei il fac numai ca inainte sa semnez contractul am cautat pe net daca firma asta exista Mi.au creat suspiciuni doamna care ma asteptat si un domn badigard Era grabita imi cere banii inainte iar badigardul era numai langa mine
  Am spus ca ies afara sa ma gandesc Am verificat la ITM si acolo nu exista nici o firma care sa trimita la munca
  Oamenii sunt bine paziti Au camere afara si nu deschid usa la nimeni doar daca ii suni
  Ca sa intelegeti este o mare TEAPA si un drum facut degeaba Bani pe motorina aruncati in vant
  SA VA FIE RUSINE
  Am postat anunturile lor si sunati pt a va convinge
  O zi frumoasa

  ………………………………………………………………………….
  Angajam muncitori si sofer cat.B in depozit Elvetia
  Descriere

  Se angajeaza muncitori necalificati si soferi Cat. B intr-un depozit de produse de natura vegana situat in orasul Lugano din Elvetia. Munca muncitorilor va consta din activitari de supraveghere la banda, sortt produse, ambalare si etichetarea acestoria in vederea transportului. Soferii vor transporta produsele catre magazinele de specialitate, supermarketuri etc.

  Beneficii:

  * Soferii vor fi dotati cu GPS in limba romana si vor avea un salariu net de 3500 EURO, diurna, si cazare gratuita. Se va lucra 8 ore pe zi timp de 5 ile pe saptamana, orele suplimentare vor fi platite extra, orele din weekend (daca va fi nevoie) vor fi platite dublu.

  *Muncitorii vor beneficia de cazare, masa si transport (dus-intors la munca) gratuite, orele extra la fel vor fi platite si cele din weekend – dublu.

  Pentru mai multe informatii ma puteti apela la nr de tel 0744450924 de luni pana vineri intre orele 9 si 17
  …………………………………………………………………………

  Se angajeaza muncitori necalificati pentru fabrica de cafea in Norwich. Drumul cafelei de la boabe pana la produsul finit implica mai multe etape (prajire, macinare, ambalare)
  Se ofera :
  -Program 8 ore pe zi de luni pana vineri
  -Salariu 1800 – 2000 LIRE in dependenta de performante
  -Cazare si masa gratuita
  -Transport inclus de la cazare la munca si inapoi
  -Ore suplimentare platite extra si dublu in weekend
  -Nu este obligatorie cunoasterea limbii
  Pentru mai multe informatii sunati la numarul de tel 0744450924 de luni pana vineri intre orele 9 -17.
  ………………………………………………………………………………

  Angajam muncitori necalificati pentru depozit produse de

  natura vegana si sofer categoria B pentru distributie

  productie. La depozit se lucreaza in etichetat, ambalat, sortat

  produse, adica la banda. Munca se desfasoara in Lugano,

  Elvetia.

  Se ofera:

  *Salariu 3500 EURO sofer (GPS limba romana+ diurna+cazare

  inclusa)

  *Salariu 3000 EURO pentru muncitori in depozit (transport +

  masa + cazare inclusa)

  *Program de 8 ore de luni pana vineri

  *Orele suplimentare se platesc extra si in weekend se platesc

  dublu

  *Nu este necesara cunoasterea limbii

  Pentru mai multe detalii sunati la nr de tel 0744450924 de

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Angajator de prestigiu din Elvetia cauta muncitori calificati si necalificati pentru fabrica de jeleuri de diferite sortimente, operator banda pentru munca in fabrica, ambalare, etichetare etc.Se pleaca cu contract de munca direct cu angajatorul, beneficiati de asigurare medicala, alocatie copii minori.
  Avantaje:
  cazare +o masa /zi gratuite asigurate de firma
  contract de munca incheiat direct cu angajatorul strain pe perioada nedeterminata
  salariul de 2400 euro/luna net
  dreptul de concediu anual
  loc de munca la angajator Serios si Verificat
  Cerinte
  -seriozitate maxima, Varsta 18-59 de ani:
  Pentru mai multe detalii va rogam sa ne contactati la nr de tel 752987297 de L-S intre orele 9-19.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s