De ce este mai bine pentru Onesti sa fie votata alianta PNL – USR-PLUS (partea a treia). In rest, doar PSD peste tot

In prima parte a articolului si in partea a doua, au fost evidentiate doua dintre motivele pentru care, la Onesti, este mai bine pentru cetateni sa fie votata alianta PNL – USR-PLUS, si anume faptul ca PNL si celelalte partide din alianta nu au fost niciodata la conducere in municipiul de pe Trotus si faptul ca numarul coruptilor din randul liberalilor este incomparabil mai mic decat cel al pesedistilor din oras, care sunt la putere de 30 de ani. Un alt motiv important este „bogata” oferta electorala pe care onestenii o au la dispozitie la aceste alegeri: in afara de candidatul aliantei PNL – USR-PLUS, toti ceilalti candidati fie sunt oamenii pesedeului, fie sunt din partide care provin din PSD sau care au fost aliate cu acest partid de sorginte comunista.

Hrebenciuc controleaza administratia publica onesteana de 8 ani de zile, prin intermediul lui Gnatiuc

Candidatul oficial al PSD este Nicolae Gnatiuc, supranumit Cap-Lat, datorita performantelor sale de pana acum. Cel care l-a adus la putere pe Gnatiuc a fost Laurentiu Neghina, in urma cu 8 ani de zile. La doar cateva saptamani dupa ce a devenit primar, Neghina a facut o intelegere cu Viorel Hrebenciuc, supranumit guzganul rozaliu, aranjament prin care s-a ales cu sustinerea PSD in Consiliul Local Onesti, unde pesedistii erau majoritari, si cu dreptul de a stabili el cine din lista pesedeului va deveni consilier local. Asadar, Neghina a condus Onestiul cu o majoritate PSD in Consiliul local, dar i-a ales chiar el pe consilierii pesedisti, din lista pe care au candidat din partea pesedeului. In schimbul acestor concesii, Hrebenciuc i-a cerut lui Neghina sa-i predea controlul administratiei publice, pe care urma sa o stapaneasca prin intermediul lui Gnatiuc, pentru care a cerut functia de viceprimar. Neghina a acceptat, iar Gnatiuc a devenit viceprimar si, mai apoi, primar. Prin intermediul lui Gnatiuc, guzganul rozaliu a adus coruptia in Onesti la un nivel inspaimantator. Tot ce „misca” in oras e controlat de Hrebe, prin Gnatiuc, supervizat de Adi Serban („coordonatorul” lui Hrebenciuc pe toata Valea Trotusului). De la simplul post de paznic la o scoala, si pana la marile lucrari executate in Onesti, toate sunt controlate de oamenii lui Hrebenciuc. Iar a-l vota pe Gnatiuc si acum, inseamna a prelungi cu inca 4 ani aceasta stare de lucruri.

Laurentiu Neghina, omul lui Hrebenciuc pe veci

In afara de candidatul oficial, PSD mai dispune si de Laurentiu Neghina, pe baza aceleasi intelegeri din urma cu 8 ani de zile, facuta cu Hrebenciuc. Desi candideaza din partea PMP, Neghina este si va fi mereu omul lui Hrebe. Ca si in urma cu 8 ani de zile, Neghina va avea nevoie de majoritate in Consiliul local, pentru a putea conduce Onestiul, in caz ca va fi ales primar. PMP, partidul sub sigla caruia candideaza, nici macar nu a reusit sa treaca pragul electoral, pana acum, si nu a avut nici macar un singur consilier local, iar Neghina nu va face alianta cu PNL, din moment ce are deja o intelegere cu Hrebenciuc si PSD. Daca va fi ales, Neghina va conduce orasul tot cu o majoritate PSD in Consiliul local, iar Gnatiuc ii va fi din nou viceprimar, pentru a-i asigura lui Hrebenciuc controlul Onestiului pentru inca 4 ani de zile. Varianta cu Neghina ca primar e chiar mai rea decat cea cu Gnatiuc in fruntea orasului, pentru ca bugetul orasului va fi jefuit din doua parti: pe de o parte, Hrebe, prin Gnatiuc, va controla marile lucrari de investitii locale, pentru a incasa spagile de la firmele executate (firme din cadrul clientelei PSD, care vor primi contractele direct, fara licitatii), iar, pe de alta parte, Neghina va prapadi si el banii cetatenilor, pe spectacole de mare anvergura (cum ar fi raliurile), mai ales ca acesta are si mania grandorii. Si, probabil, Neghina, daca va ajunge primar, nu va mai cumpara pentru Primarie produse de sute de milioane de lei de la propriile firme, ca in mandatul trecut, ci de sute de miliarde de lei vechi, de data aceasta.

Toti in barca PSD

In afara de Neghina si Gnatiuc, mai sunt doi candidati de la partide care provin tot din PSD: Loredana Antohe (Pro Romania, fost consilier local din partea PSD) si Doina Popa (ADER). Cele doua partide sunt conduse de doi fosti lideri ai PSD, Victor Ponta si Neculai Ontanu, si sunt in continuare doar niste sateliti ai PSD, confirmand vechea zicala „ce naste din pisica, soareci mananca” (sau „ce naste din corupti, corupti ajung”). Ponta si Ontanu au declarat, recent, ca doresc o alianta cu PSD, iar Ontanu fusese desemnat chiar ca si candidat din partea PSD la Sectorul 2 din Bucuresti. A vota la Onesti candidatii celor doua partide inseamna a vota tot cu PSD, mai ales ca Loredana Antohe a fost ani de zile consilier local din partea PSD. In fine, mai exista si un candidat din partea ALDE, Ionut Hozoi, tot din barca pesedeului. Hozoi este viceprimarul de acum al lui Gnatiuc, iar partidul lui, ALDE, a fost si este in alianta cu PSD, atat la Onesti, cat si la Bucuresti. La fel ca Ponta si Ontanu, Tariceanu vrea si el, in continuare, o alianta cu PSD. In concluzie, toti candidatii la functia de primar in Onesti sunt de partea pesedeului, motiv pentru care onestenii care doresc sa scape de PSD nu au, practic, nicio alta optiune, decat sa voteze alianta PNL – USR-PLUS.

Florin TANASE

Un gând despre „De ce este mai bine pentru Onesti sa fie votata alianta PNL – USR-PLUS (partea a treia). In rest, doar PSD peste tot

  1. Arhitectul-șef al municipiului Onești a anunțat pe pagina sa de Facebook ca-i face plângere penală lui Neghina si firmei sale SC Nevila Fashion SRL pentru FALS, UZ DE FALS deoarece a depus o documentație de autorizare cu falsuri si a uzat de aceste falsuri făcând o campanie mediatica in baza acesteia. Interesant totuși ca arhitectul se refera si la infracțiunile de SANTAJ si ABUZ IN SERVICIU. Oare se refera la FINUL care l-a protejat pe Neghina de teama impactului electoral in ciuda faptului ca Inspectoratul de stat in construcții Bacău a cerut ca ilegalitățile lui Neghina sa fie sancționate si totuși pana astăzi nu s-a dat nici o amenda ?

    Apreciază

Lasă un comentariu